x

Like дарж мэдээгээ үзнэ үү

Таны ашигладаггүй Facebook-н үнэхээр хэрэгцээтэй 10 тохиргоо

Таны ашигладаггүй Facebook-н үнэхээр хэрэгцээтэй 10 тохиргоо
  1. Нуугдсан мессежээ унших

Фэйсбүүкд хоёр хайрцаг байдаг гэдгийг цөөхөн хүн мэддэг. Тэдний нэг нь Facebook дээрх таны найзууд биш хүмүүсээс ирсэн зурваст зориулагдсан болно. Хэрэв та хоёр дахь мэйлийн хайрцагны талаар мэдэхгүй байсан бол найзынхаа найзуудын янз бүрийн арга хэмжээнд урьсан урилга, эсвэл өмнөх хамтрагчдынхаа уулзалтын талаар санал мэдэгдлүүдийг алдсан байх. Эдгээр мессежийг уншихын тулд та ‘Message’ тэмдгийг товшоод, ‘Message Requests’ гэсэн дээр товшоод, “See filtered requests.” гэснийг товшино уу.

2. Нэвтэрч орсон газраа шалгах

Хэрэв та найзынхаа компьютерээс фейсбүүкээ гаргалуу гэж гайхаж байгаа бол дэлгэцийн баруун дээд хэсэгт байрлах жижиг сумыг дарна уу. Зүүн талд байгаа жагсаалтаас “Settings” гэснийг сонгоод, Secutiy хэсэгт та “Where You’re Logged In.” гэснийг сонгоно уу. Та одоо нэвтэрч орсон бүх хөтөчийг хянах боломжтой. Дурын хөтчөөс гарахын тулд, ‘End activity’ дээр товшино уу.

3. Аюулгүй байдал

Хэрэв танд Facebook-ийн аюулгүй байдлын системийн талаар ямар нэгэн эргэлзээ байгаа бол ‘Security’ таб дээрээс ‘Login Approvals’’ гэсэн хэсгийг ашиглаж болно. Аюулгүй байдлын систем нь үл мэдэгдэх төхөөрөмжөөс таны хаягт нэвтрэх үед нууц үгийг шаардах болно. Та урьд өмнө нь хэзээ ч хэрэглэж байгаагүй төхөөрөмжөөс хуудас руу нэвтрэх тохиолдолд та утас руугаа илгээгдэх нууц үгийг ашиглах шаардлагатай болно.

4. Өөрийн хаягт хариуцлагатай найзаа сонгоно уу

Та үүнийг ашиглахаа больсон үед нийгмийн сүлжээн дээр таны хаягт юу тохиолдох болдгийг мэдэх үү? Facebook нь танд аюулгүй байдал ‘таб дээрх’ Tursted contacts ‘гэсэн товчлуурыг дарж үхэх үед таны хуудсанд хариуцах хүнийг сонгох боломжийг олгоно. Итгэмжлэгдсэн харилцагч нь таны өмнөөс нийтлэх буюу чатлах боломжгүй болно. Тэдний ажил бол таны профайлын зургийг өөрчлөх, найзын хүсэлтэд хариулах явдал юм.

5. Хуучнаа дурсах

Заримдаа бид хуучин инээдтэй зургууд болон хамгийн сайн найз нөхөдтэйгээ хийсэн хуучин яриагаа дахин нэг хармаар байна. Үүнийг хийхийн тулд та доошоо гүйлгэх шаардлагагүй ба зүгээр л найзынхаа профайл дээрх эллипсийн дүрс дээр товшоод “See friendship” гэснийг товшино уу.

6. Фэйсбүүк дээр хийсэн үйлдүүдээ үзэх

Facebook дээр танд таалагдсан, сэтгэгдэл бичих, нийтэлсэн бүх зүйлийг харах боломжтой байна. Зүгээр л ‘View activity log’ гэснийг товшино уу.

7. Өөр хүний нүдээр харах

Хэрэв таны найз биш хүмүүс таны профайлыг хэрхэн харж байгааг мэдэхийг хүсч байвал, “View Activity Log” хажууд байрлах эллипс дүрс дээр дарж “View as …” -г сонгоорой. Энэ нь танд харах сайхан боломж юм. танихгүй хүмүүсийн нүдээр өөрийнхөө хаягийг яаж харагдахыг хараарай.

8. Бие биенээ харах

Фэйсбүүк нь танд зөвхөн текст чатаар төдийгүй видео чат хийх боломжийг олгодог. Найзтайгаа видео дуудлага хийхийн тулд чат табын дээд (цэнхэр) хэсэгт байрлах жижиг камерын дүрс дээр товшоорой. Одоо та болон таны найз видео чат хийх боломжтой.

9. Харахыг хүсч буй бичлэгүүдээ сонго

Энэ хоёр тохиргоо – “See first” ба “Close friends” гэсэн зүйлүүд нь таны сонирхож буй мэдээллийг алдахгүй байх боломжийг танд олгоно.

10. Дараа нь бичлэгээ хадгалаарай

Фэйсбүүк нь аль ч сониныг орлуулах хангалттай мэдээлэлтэй байдаг. Чөлөөт цагаа өнгөрөөдөггүй хүмүүсийн хувьд Facebook нь танд сонирхолтой бичлэг, холбоосыг хадгалах боломжийг олгодог функцуудыг санал болгодог бөгөөд ингэснээр дараа нь унших боломжтой болно. Та дуртай постын баруун дээд буланд байрлах сумыг товшоод ‘Save Post’ эсвэл ‘Save link гэснийг товшино уу. Эхлээд хуудасныхаа зүүн талд байрлах ‘Saved’ таб дээрээс хадгалсан материалуудыг харах боломжтой.

admin

Хариулт үлдээх

Таны и-мэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг *-р тэмдэглэсэн

error: Content is protected !!